Wie is Annemarie?

Met wie werk je eigenlijk samen als je mij vraagt om je nieuwe website te maken, te onderhouden of je online marketing op te zetten?

annemarie-janse-persoonlijk

HET PERSOONLIJKE

Als je dit leest zit ik misschien wel te werken aan de andere kant van de wereld. Maar het kan ook zomaar zijn dat ik weer in Nederland ben. Ik werk terwijl ik op reis ben. Ik ben dol op reizen, dus waarom niet permanent op reis gaan? En ik ben dol op mijn werk, dus waarom niet mijn werk meenemen op reis?

 

Leven en werken op mijn voorwaarden

De wereld zien èn aan het werk zijn. Vrij zijn èn afspraken nakomen. Flexibel zijn èn gedisciplineerd. Dat is leven en werken op z’n Annemarie’s. Ik doe wat ik het liefste doe. En ik doe dat ook nog eens op mijn voorwaarden. Dan ben ik in mijn element. Of als je van Engelse termen houdt: dan ervaar ik flow.

 

Het gaat altijd anders dan je denkt

Na mijn studie Medische Biologie ben ik jarenlang betrokken geweest bij medisch en gezondheidsonderzoek. Daarna was het tijd om mijn eigen bedrijf te beginnen. Niet specifiek als Medisch Bioloog. Het leek mij juist heerlijk om met een frisse blik iets heel anders te gaan doen. Iets wat net zo goed bij mij past als het onderzoek.

Reizen vraagt ook aanpassingsvermogen, out-of-the-box-denken en organisatietalent. Dingen gaan altijd anders dan je had verwacht. Daar steeds weer oplossingen voor verzinnen en niet voor één gat te vangen zijn. Dat hoort bij reizen. En dat neem ik mee in mijn werk.

Leven en werken zijn voor mij één. Zoals ik reis, zo werk ik. Zoals ik werk, zo reis ik.

HET ZAKELIJKE

Geloven in wat je doet. Het verschil maken en daar ’s morgens voor je bed uitspringen. En dat samen met anderen voor elkaar krijgen. Dát is voor mij de betekenis van werk.

Werk dat ertoe doet

Werken gaat voor mij niet over 9-5, Persoonlijke OntwikkelingsPlannen of productietargets. Dat is werk waarvan ik zeker weet dat het ertoe doet. Werk waarin ik iets teruggeef van wat ik zelf aan kansen en kwaliteiten heb gekregen. Het is werk waarvan ik zeker weet dat ik daar mijn tijd en energie aan wil geven. Werk waar ik al mijn kennis en ervaring voor wil inzetten.

Samenwerken omdat we elkaar begrijpen

Ik wil samenwerken met ondernemers die er net zo over denken. Omdat we allebei hetzelfde doel voor ogen hebben. En allebei vanuit dezelfde drijfveren aan het werk zijn. Zodat we van elkaar begrijpen waarom we doen wat we doen. En samen vanuit dezelfde motivatie kunnen vieren wat we hebben bereikt.

Hoe ik werk

Wil je weten hoe ik werk? Ik hou van structuur maar stop mij niet in een keurslijf. Ik ben creatief maar geen kunstschilder. Als ik iets doe doe ik het goed maar ik ben geen perfectionist. Ik ben een regeltante maar vind dat je soms maar beter de dingen op z’n beloop kunt laten. Ik ben dol op flexibiliteit maar word op den duur heel moe van chaoten.

annemarie-janse-websites-online-marketing-teksten

In de media & op het podium

Annemarie Janse in Business Women Nederland

Business Women Nederland

november 2019

Voor het online magazine van Business Women Nederland schreef ik een artikel over wat het leven uit een koffer me gebracht heeft. Ook vertel ik in dit artikel waarom ik ervan overtuigd ben dat iedereen dat kan.

Lees hier het magazine online.

Screenshot intellectual Takeout_square

Intellectual Takeout

mei 2019

Het online magazine Intellectual Takeout (USA) vroeg mij hoe ik dat deed, al m'n spullen achterlaten, op reis gaan, in oppashuizen wonen en alleen een koffer met eigen spullen bij me hebben. De nieuwe Marie Kondo?

Lees hier het hele artikel.

Flair Waar doet ze het van Annemarie Janse

Flair

Maart 2019

Flair vroeg mij voor hun rubriek 'Waar doet ze het van' hoe ik rondkom als reizende ondernemer.

Lees hier het hele artikel.

Annemarie Janse spreekt op WordCamp Utrecht 2018

WordCamp Utrecht

Oktober 2018

Tijdens WordCamp Utrecht heb ik een praatje gehouden over wat het me bracht om alles achter me te laten, voor mezelf te beginnen en op reis te gaan.

Lees hier de samenvatting van mijn praatje.

Annemarie Janse spreekt op een borrel van Wonderlijk Werken

Wonderlijk Werken

Juli 2018

Op een van de borrels van Wonderlijk Werken vertelde ik hoe ik de stap heb durven zetten om voor mezelf te beginnen, mijn huis te verhuren en 6 maanden naar Zuid-Amerika te gaan.

Bekijk hier het animatiefilmpje dat ik liet zien.

Moneybird interviewt Annemarie Janse over haar leven als Digital Nomad

Moneybird

Juli 2018

Het boekhoudprogramma Moneybird wil haar gebruikers graag beter leren kennen. Op een dag zaten we samen in Utrecht te praten over hoe ik locatieonafhankelijk werk.

Lees hier het hele artikel.

Annemarie Janse werkt locatieonafhankelijk | Interview Reformatorisch Dagblad

RD

April 2018

Het Reformatorisch Dagblad interviewde mij over mijn leven als Digital Nomad met de wereld aan mijn voeten.

Lees hier het hele artikel.